tisdag 2 oktober 2012

Är Nassämkob ett bra namn på en trollkarl?

storbild_20120930195642nyhet

Jag trodde jag skulle hinna direktblogga från min monter på bokmässan. Men tji fick jag! Gjorde ett tappert försök första dagen, men sedan var det bara att försöka hänga med i svängarna. Som på ett segelskepp i full storm. Tempot var hysteriskt uppdrivet. Folk överallt. Hela stället vibrerade av förväntan, fest och frihet.  

Alla var trevliga och nyfikna och de flesta lyssnade gärna när jag berättade om Gusten, Sofia, Filko och Cirkoli. Inte bara av artighet. De verkade genuint intresserade. Jag sålde och signerade fler böcker än jag väntat mig. 

leif_pagrotskyNär det närmade sig stängningsdags första dagen kom förre kulturministern Leif Patrotsky förbi montern. Jag berättade om Cirkoli och gav honom ett signerat gratisexemplar av den. Han verkade också intresserad på allvar. (Senare fick jag veta att “Paggan”, som han kallas, är en av Torin Ekensköldes ättlingar, och att han därför borde haft råd att betala för boken). 

Dag två kikade författarkollegan A.R Yngve  in och bytte några ord. Och Sandra Petojevic, som skrivit och själv gett ut  fantasytrilogin Maktens Tiaror, hälsade också på. Sandra har skrivit en användbar lista med tips om hur man skriver fantasy, du hittar listan här.

Mitt emot min monter huserade the sf-bokhandeln crew. De hade fullt upp med rådgivning, lästips och boksigneringar.

En fantastiskt upplevelse var det. Som jag fortfarande håller på att återhämta mig ifrån. Pausen blir kort. Redan kommande helg skall jag vara på Kontrast – Science fiction- och fantasyhelg i Uppsala.

Vi ses väl där?

Och Nassämkob? Ja, det är förstås Bokmässan baklänges.      

404625_10151169807269444_517233672_n

Bokmässans yngste fantasy-fan kollar in min mini-cirkus

2 kommentarer:

  1. Kul att ses Patrik!
    Jag kände mig någorlunda återhämtad först igår...

    SvaraRadera
  2. Kul att du kikade in Erik! Nu har vi ett år på oss att samla krafter till nästa mässa.

    SvaraRadera